fbpx
Közélet

Megbukott az Orban – kormány

fotó: Facebook/Császár Károly

A parlament 261 szavazattal 139 ellenében döntött a kormány menesztéséről.

A kabinet vesztét az okozta, hogy felelősséget vállalt a kétfordulós polgármesteri választások bevezetéséért és sürgősségi rendeletekkel kormányozta az országot. Amennyiben a kormány szándéka megvalósult volna, a magyar közösség képviselete az önkormányzatokban hozzávetőleg 20 százalékkal csökkent volna – nyilatkozta az RMDSZ szóvivője, Hegedüs Csilla. A szövetség szerint, a bizalom megvonása az egyetlen módja annak, hogy visszahelyezzék a törvényhozást az Alkotmány által szavatolt helyére. Kelemen Hunor RMDSZ elnök szerint: „Aminek egy kivételes eszköznek kellene lennie, az hirtelen halálos fegyverré vált a jogállammal szemben. Tegnap este a kormány precedens nélküli magatartásának voltunk a tanúi: egy éjfélig tartó ülésen 25 sürgősségi kormányrendeletet fogadott el minden átláthatóság és vita nélkül, mellőzve minden tiszteletet a törvényhozás felé.”

A mai szavazást követően Ludovic Orban menesztett miniszterelnök kijelentette: „Egy retrográd erők által alkotott parlament úgy döntött, hogy meneszti a kormányt, de a kabinet talpra esik”. Szerinte a kormánynak három hónap alatt sikerült megoldania olyan dolgokat, amelyekre a szociáldemokraták képtelenek voltak.

Ajánlott bejegyzések

A fény nem játék!

zkadar

Brandmánia, avagy brand a lelke mindennek

Pápay Kamilla

Az átlagnál hidegebb lesz a héten, maradhat az éjszakai fagy

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben