fbpx
Életmód Megye Szociális

Elutasították a gyerekpénz növelésének halasztását

Elutasította hétfőn a szenátus azt a sürgősségirendelet-tervezetet, amely a gyermeknevelési pótlék, vagyis a gyermekpénz megduplázásának augusztus 1-jéig való halasztását írja elő. 94 szenátor támogatta a tervezet elutasítását, 14-en voksoltak az ellen. A sürgősségirendelet-tervezet augusztus 1-jére halasztaná a gyermekpénz megduplázását előíró törvény gyakorlatba ültetését.

A Nemzeti Liberális Párt felsőházi frakcióvezetője, Daniel Fenechiu felszólalásában kiemelte, a liberálisok nem ellenzik a gyermekpénz emelését, amint azonban azt a kormány is „világosan” elmagyarázta, jelenleg nincs költségvetési fedezet ehhez, ezért csak augusztus 1-jétől lehet életbe léptetni az intézkedést. Cseke Attila RMDSZ-es szenátor közölte, a szövetség szintén a halasztásról szóló rendelettervezet elutasítására adja voksát.

Császár Károly Maros megyei szenátor Facebook-oldalán azt írta: “A szenátusban első házként visszautasítottuk azt a sürgősségi kormányrendeletet, amely augusztus 20-áig tolta volna ki a gyermeknevelési pótlék – a gyerekpénz – növelésére vonatkozó határidőt️. Így a kormány köteles januártól növelni a gyermeknevelési pótlék összegét, amennyiben a képviselőház is kedvezően dönt az ügyben. A Nemzeti Liberális Párt 2019 februárjában azzal vádolt, hogy a gyermekek jövője ellen cselekszünk, amikor nem szavaztuk meg alkotmányellenes javaslatukat a gyermekpénz növelésével kapcsolatosan.
Most azonban, szembe menve a decemberben elfogadott törvénnyel, január helyett csak augusztustól vezették volna be az emelt összegű pótlékot. Apaként és felelősségteljes politikusként mindig a gyerekek jólétét tartom szem előtt, nem engedhetjük, hogy tovább napolják egy ilyen fontos törvény gyakorlatba ültetését, hiszen ezzel jelentős összegeket vonnának meg több ezer gyermektől!”

A szenátus első házként szavazott a tervezetről.

Ajánlott bejegyzések

A stabilitás megőrzésére törekedik a következő években az RMDSZ

Rákóczi Kinga

Hétfőtől fogadhatja az úszókat az olimpiai méretű uszoda

Rákóczi Kinga

Szülőföldön magyarul támogatás – közel a leadási határidő

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben