fbpx
Közélet Megye Szociális

A hónap végén kezdődik a felújítás az onkológián

A korszerűsítés megkezdését eredetileg decemberre tervezték, ehhez azonban az intézmény osztályait más épületbe kellett költöztetni – tudtuk meg a Maros Megyei Tanács sajtószóvivőjétől, Lukács Katalintól. A munkálatok idején a klinika a Kövesdombon, az 1848-as sugárút 24. szám alatti épületben kap helyet.

A korábban itt működő koraszülött osztályt már a tavalyi év folyamán a gyermekgyógyászati klinikára költöztették. Az épületet előkészítették az onkológiai klinika osztályainak fogadására. Az onkológiai klinika járóbeteg rendelője és az egy napos beutalásokat fogadó részleg már átköltözött, most a fekvő-beteg részleg áthelyezése következik.

A Maros Megyei Klinikai Kórház az onkológiai klinika korszerűsítésére szerződést kötött a Mansart Corporate céggel.

A beruházás teljes értéke 11 968 423 lej. A beruházás megvalósításának időtartama 12 hónap. A beruházás keretében az épület külső és belső korszerűsítésére is sor kerül, valamint megépítik azt az új épületrészt, amely össze fogja kötni a klinika épületét a most épülő új sugárterápiás bunkerrel. (marosvasarhelyiek.ro)

Ajánlott bejegyzések

Március 19: Marosvásárhely Fekete márciusa

Rákóczi Kinga

Motorkerékpárral ütközött egy személygépkocsi Balavásárnál

Rákóczi Kinga

Fejlesztésekre fektetik a hangsúlyt a városi költségvetésben

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben