fbpx
Életmód Megye Szociális

Gyermeke után az anya is új szívet kapott

Fotó: Facebook.com/IuBCvT

Megható történetet hozott össze a sors a Marosvásárhelyi Szív és Érrendszeri Betegségek Intézetében.

Egy 29 éves nő, aki 2018-ban még gyermekét ápolta egy sikeres szívműtétet követően, most esélyt kapott egy jobb életre, fia után ugyanis neki is szívátültetésen kellett átesnie ahhoz, hogy életben maradhasson. A fiatalasszony évek óta kezelésekre járt és várt egy új szívre, most egy agyhalott férfi szívét kapta meg. A 32 éves nagybányai férfinél néhány napja beállt az agyhalál egy otthoni baleset következtében, családja pedig beleegyezett, hogy szerveit más emberek kaphassák meg, ezzel is életeket mentve. A szívet a SMURD helikopterével szállították Marosvásárhelyre.

Az asszony Tulcea megyéből származik és két éve várólistán volt, hogy új szívet kaphasson, véget vetve a 10 éve kialakult szívelégtelenségének. dr. Horaţiu Suciu professzor elmondta a sajtónak, hogy a beavatkozás 3 órát tartott és ez volt idén már a harmadik sikeres szívátültetés a marosvásárhelyi intézetben. A tavalyi évben összesen 6 szívátültetést végeztek a Marosvásárhelyi Szív és Érrendszeri Betegségek Intézetében, az orvosok pedig azt mondják, hogy a szívátültetésre váró páciensek száma folyamatosan nő.

Ajánlott bejegyzések

5 millió lejt hagyott jóvá a Maros megyei tanács egészségügyi beruházásokra

Noémi

Közös erőt kell felmutatnuk június kilencedikén

Rákóczi Kinga

Marosszentgyörgy majdnem egészséges!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben