fbpx
Megye

Elhalasztották a kerékpársávok javaslatának megszavazását

A marosvásárhelyi tanácstestület tegnapi ülésén elhalasztotta annak a javaslatnak a megszavazását, amelynek értelmében a Poklos patak mentén kerékpársávokat alakítottak volna ki a városban.

A tervezet szerint a beruházást a helyi költségvetésből fedeznék. A projekt megvalósításához szükséges műszaki-pénzügyi dokumentáció és a mutatók elfogadását kérte a városvezetés az önkormányzati
testülettől. Vajda György RMDSZ tanácsos kijelentette, széleskörű egyeztetésre van szükség a civil társadalom részvételével. A tanácsosok közül többen is kérték, hogy a civil szerveztek bevonásával tartsanak közvitát és dolgozzanak ki egy olyan kerékpárút-hálozat tervet, amelyre valóban szüksége van az iskolába, munkába, edzésre biciklizőknek. Azt is kérték a városvezetéstől, hogy pontosan határozza meg, hogy milyen pénzalapból szeretne kerékpárutakat létrehozni, saját költségvetésből vagy uniós pénzalapokból.

A Marosszéki Közösségi Alapítvány egyek mellett azért is bírálta a tervet, mert a Jeddi úttól indul és csupán a Budai Nagy Antal utcáig ér el, vagyis a Tudor lakótelepet nem köti össze a főtérrel, holott erre lenne valóban szükség. De azt is kifogásolták, hogy a tervezett kerékpárút megszakad, amikor utakkal kereszteződik, így a biciklisek le kell szálljanak és meg kell keressék az átjárót, ahol átkelhetnek. A Szabad Emberek Pártjának képviselője, Pápai László Zsolt szerint fölöslegesen alakítanának ki a Poklos Patak medrének mindkét oldalán kétsávos kerékpárutat. Jelenleg a patak partján, ha óvatosan is, de lehet kerékpározni, és 13 millió lejből a városnak olyan helyre kellene bicikliutat kiépítenie, ahol jelenleg életveszélyes két keréken közlekedni. Párttársa, Radu Bălaş szerint is nagyon sok 13 millió lej 4,3 kilométernyi útért olyan körülmények között, amikor tavaly a polgármesteri hivatal az összes tanügyi intézmény közköltségére, a didaktikai eszközök biztosítására 24 millió lejt költött.

fotó: Soós Zoltán facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Gita a város első idei újszülöttje

Rákóczi Kinga

Jóváhagyásra vár a mobilitási terv Szászrégenben

Noémi

A város bejáratainál állták útjukat a gazdáknak a rendfenntartók

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben