fbpx
Életmód Megye

Kísérleti jelleggel indul meleg-ebéd program a Maros megyei iskolákban

Maros megyében új iskolák kerültek be a kormány által, kísérleti jelleggel indított meleg-ebéd programba.

A kísérleti jelleggel indított projekt azt jelenti, hogy az iskola, lehetőségeihez mérten, levest és másodikat vagy – konyha hiányában – egy zöldséges és húsos szendvicset ad a diákjainak. A 2016 óta bevezetett étkeztetésben eddig ötven tanintézmény szerepelt, 2020-tól száz iskolát vettek be a programba. A rendelet szerint Maros megyében a búzásbesenyői Dósa Dániel Általános Iskola, a héjjasfalvi Petre N. Popescu Általános Iskola, illetve a Petelei Általános Iskola diákjainak biztosítják az ebédet – derül ki az oktatási minisztérium közleményéből.

Kedei Előd, a búzásbesenyői iskola igazgatója a Székelyhon megkeresésére elmondta, 2018-tól részesei a programnak, községszinten összesen 603 óvodás és iskolás kapott ebédet 2019-ben, és főként a hiányzások csökkenésében mérhető a meleg ebéd hozadéka. Kedei Előd azt is elmondta, a helyi önkormányzat kapja meg az erre előirányzott összeget, meghirdeti a közbeszerzést, és az iskola csupán a projekt haszonélvezője. Évente 8–9 ezer lej közötti költséget jelent ez a helyi önkormányzat számára – magyarázta az iskola vezetője. Országos szinten mintegy 66 millió lejt irányoznának elő erre a célra. Leghamarabb márciusban kapnának ismét ételt az iskolában a diákok.

Ajánlott bejegyzések

Hétvégén még nem lépnek érvénybe a korlátozások

Rákóczi Kinga

Minek örül a gyerek?

Rákóczi Kinga

Jedden és Marosludason is kötelező a kültéri maszkviselés

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben