fbpx
Koronavírus Megye

Óvintézkedések koronavírus ellen a Transilvania repülőtéren

Világszerte egyre több repülőtéren vezetnek be óvintézkedéseket a rohamosan terjedő koronavírus miatt.

Marosvásárhelyen minden érkező és innen távozó utasnak szórólapot adnak, amelyben a vírus veszélyéről tájékoztatnak, továbbá plakátokat helyeznek ki az utasok számára és hőkamerás kapukat fognak elhelyezni, amelyek érzékelik a repülőkkel érkező utasok testhőmérsékletét, a lázas utasokat pedig azonnal orvosi rendelőbe kísérik kivizsgálásra.

A minisztériumközi bizottság legfrissebb tájékoztatása szerint, Romániában még nem igazolódott be a fertőzöttség veszélye. A kór Kínában ütötte fel a fejét, de már Európában, Skóciában is kezelnek fertőzötteket. Az Egészségügyi Világszervezet szerint még nem kell egészségügyi vészhelyzetet meghirdetni. Ennek érdekében dolgozott ki az egészségügyi tárca akciótervet egy minisztériumközi munkacsoport révén arra az esetre, ha az országban is megjelenne a koronavírus. A csoport amikor szükséges összeül a helyzet elemzésére.

Ajánlott bejegyzések

A SZÜNET nyerte az Alter-Native fődíját

krakoczi

A Romániában beoltott személyek 4%-a Maros megyei

krakoczi

Beoltják az 5 – 11 év közötti gyerekeket is

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben