fbpx
Közélet

Zöldövezet, bicikliút és 2000 parkolóhely a Poklos-patak mentén

Facebook oldalán tette közzé terveit Soós Zoltán a marosvásárhelyi Poklos-patak medrének felújításával kapcsolatosan. A polgármesterjelölt azt állítja, hogy a lakosság használatába kell adni azt a felületet, ami ma gondozatlanul és kihasználatlanul szeli át a város fontos részeit.

Elég volt az ígéretekből. Ma is Ceauseșcu rendszerbeli állapotok uralkodnak a Poklos-patak medrében.

Arra tesz ígéretet, hogy a Ceauseșcu rendszerbeli állapotokat felszámolja és a meder teljes hosszában, a Tudor negyedtől a Ligetig, bicikliutat és zöldövezeteket fognak kialakítani. Ugyanakkor minteg 15 ezer négyzetméternyi zöld övezet létrehozását látja szükségesnek.

A teljes hossz mintegy 25 százalékának lefedésével továbbá parkolóhelyeket alakítana ki, a város különböző szakaszain, ezáltal hozzávetőlegesen 2000 új parkolóhely létrehozását látja megvalósíthatónak. Meglátása szerint a Tudor negyedben, a Hangya (Furnica) lépcső aljában és a központi zónában (a Dózsa György és Szabadság utca szakasza) is van erre lehetőség.

👉 Megjegyezte, hogy az ügy érdekében az Országos Vízügyi Hatóság pozitív hozzáállására is számít, amit azért lát most kivitelezhetőnek, mert a marosvásárhelyi Ervin Molnart a napokban nevezték ki az Országos Vízügyi hatóság élére, ami egy jó együttműködés előjele lehet.

Vom da în sfârșit malul Pocloșului în folosința târgumureșenilor!Au fost suficiente promisiuni fără fond. Pocloșul…

Publicată de Soós Zoltán pe Vineri, 24 ianuarie 2020

Ajánlott bejegyzések

Befogják a város utcáin portyázó medvét

Rákóczi Kinga

Véget ér a tanügyi sztrájk

Karessz

Pénteken visszatérhetnek a nézők az Arielbe

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben