fbpx
Kultúra Megye

Bánk Bán opera a Kultúrpalota színpadán a magyar kultúra napjának alkalmából

A magyar kultúra napja alkalmából Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusa, Maros Megye Tanácsa, a Class Értékeink Egyesülettel közösen szervez nagyszabású operaelőadást a marosvásárhelyi Kultúrpalota Nagytermében. Az operát neves magyarországi és erdélyi művészek fogják előadni a Marosvásárhelyi Állami Filharmónia zenekarának és kórusának kíséretében.

A darab rendezője Novák Péter, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett színész, énekes, szövegíró, zeneszerző, műsorvezető. Olyan neves erdélyi és magyarországi művészek és zenészek tolmácsolásában, mint Molnár Levente Liszt Ferenc-díjas magyar operaénekes, baritone Pánczél Éva, a Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett énekes és Röser Orsolya Hajnalka, a Magyar Állami Operaház szopránja, vezényel a Virtuózokból ismert Szüts Apor zeneszerző, karmester, zongoraművész.

Hétfőn délben került sor a  produkcióval kapcsolatos sajtótájékoztatóra, a Kultúrpalota Tükörtermében, amelyen Bocskor Lóránt rendezvényigazgató, Tóth László főkonzul, Péter Ferenc, a Maros Megyei Tanács elnöke, Szüts Apor karmester, Molnár Levente operaénekes, valamint Novák Péter voltak jelen.

A kultúra az egyik legfontosabb dolog az életünkben, és jó dolog, hogy az év elején van egy kiemelt nap, amikor kimondottan középpontba kerül – hangsúlyozta Péter Ferenc a sajtótájékoztatón. Forrás: népújság.ro Fotó: Péter Ferenc facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Színez az Azomures

Rákóczi Kinga

Top 10-ben a VSK kosárlabdacsapata

Rákóczi Kinga

Elmarad a jubileumi rafting verseny

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben