fbpx
Megye Nagyvilág

I. KÁRPÁT-MEDENCEI MAGYAR VÁLLALKOZÓI KONFERENCIA

A sajtónak is bemutatkozott a két évvel ezelőtt elindított St.Georgius Manager Club. A klub tavaly sikeres évet zárt, hiszen több mint 100 Maros megyei magyar vállalkozást tudhatnak már a klub tagjaként.

Szathmáry Zsolt a St. Georgius Manager Club elnöke elmondta, hogy eddig minden jelentkező vállalkozást felvettek a klubba, viszont az alapítótagok 100%-ban jóvá kell hagyják az új tagok felvételét. „Ebbe a klubba gyakorlatilag minden Maros megyei menedzser, Maros megyei vezető, legyen az gazdasági vezető, oktatási intézmény vezetője vagy egészségügyi intézmény vezetője jelentkezhet, olyan személyek, akik szeretnének tevékenységükkel, egy kis plusz munkával hozzájárulni ahhoz, hogy tanuljunk egymástól, fejlődjünk együtt és ezzel a közös tevékenységünkkel, ezzel a közös együtt gondolkodásunkkal járuljunk hozzá a régiónk fejlődéséhez.

Február 7-én a St. Georgius Manager Club és a CED Közép-Európai Gazdaságfejlesztési Hálózat Kft szervezi meg a Kultúrpalotában az I. Kárpát-medencei Magyar Vállalkozói Konferenciát, melynek célja, a hazai és Kárpát-medencében tevékenykedő üzletemberek megismerkedésének és további együttműködésének elősegítése.

Nyulas Bernát, a klub alelnöke elmondta, hogy a céljuk az, hogy összehozzanak a Kárpát-medencei régióból minél több vállalkozót. „Azon túl, hogy tartalmas előadásokat próbálunk tartani, kapcsolatokat teremteni a vállalkozók között, ugyanakkor megtudjuk mutatni egy picit a régiónknak a potenciálját, lehetőségeit és hát esetleg azoknak a cégeknek, külföldiekről beszélek inkább, akik Romániába jönnének egy segítséget adni ebben a piacindításban. Hagyományt szeretnénk teremteni ebből, reméljük, hogy ezt évről évre megtudjuk szervezni és évről évre több és több résztvevő lesz jelen.” – részletezte Nyulas Bernát.

A két napos rendezvény az erdélyi és közép-kelet-európai gazdasági lehetőségekről és sikertörténetekről szól majd. A Kárpát-medence országaiból érkező vállalkozókon kívül képviseltetni fogja magát 12 erdélyi vállalkozói szervezet is, így várható, hogy Erdély szinten is jobban megismerhetik és közösen gondolkodhatnak a vállalkozók az erdélyi, székelyföldi piacgazdaság fellendítésén.

Ajánlott bejegyzések

Baleset miatt teljes útlezárás van Vidrátszegen

Rákóczi Kinga

Angyal Karaván Marosvásárhelyen

Noémi

Marosvásárhelyen lesz az ország első fotómúzeuma

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben