fbpx
Életmód Megye

Nem volt ártalmas a lakosságra Marosvásárhelyen érezhető erős ammóniaszag

Állítja az Azomures Vegyipari Kombinát sajtószóvivője, a Környezetvédelmi Ügynökség azonban két alkalommal is határérték-túllépést regisztrált.   

Ovidiu Maior, a kombinát szóvivője elmondta, a vegyipari kombinát egyik részlegén folyamatban van az ammónia-termelés elindítása. Ezzel magyarázható az erős ammóniaszag, ami a város jelentős részén, elsősorban a kombináttal szomszédos településeken  érezhető volt. A szóvivő nyomatékosította, hogy ez nem volt veszélyes sem a lakosságra, sem az üzem alkalmazottaira. Ovidiu Maior hozzátette azt is, hogy állandóan figyelik és ellenőrzik a gyár ammoniakibocsátásának szintjét, és az utóbbi időben egyszer sem lépték túl a megengedett értéket.

A Környezetvédelmi Ügynökség Maros megyei kirendeltségének mobil mérőműszere azonban tegnap délután 13.30-14.30 között két olyan alkalmat is regisztrált, amikor a vegyi kombinát átlépte a megengedett ammónia-kibocsátási szintet. Az adatokat továbbították a megyei Közegészségügyi Igazgatósághoz és a Környezetvédelmi Őrséghez, akik a büntetések kiszabásában felelősek.

forrás: közlemény

Ajánlott bejegyzések

BIZTONSÁGOS MAROS MEGYÉT – sürgősségi alap a közösségért

Karessz

Papíron szép zöld városunk van

Rákóczi Kinga

Alacsonyan szállnak a vadászgépek

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben