fbpx
Megye

Igény lenne a fedett parkolók építésére, de nincs lehetőség ezeknek eleget tenni

Marosvásárhelyen nyolcszáz fedett parkolóhely van, amelyeket a városháza építtetett, de használatba adta a tulajdonosi társulásoknak – mondta el a székelyhonnak Florian Moldovan, a városháza közterületért felelős igazgatója. A társulások adminisztrátorainak kell beszedniük a közterületek elfoglalásáért és a fedett parkolók használatért fizetendő összeget, ami parkolóhelyenként évente 318 lej. Ennek 90 százaléka a városé, tíz százaléka pedig társulásoké. A lakótársulásoknál maradt összeget a parkolóhelyek karbantartására és a szeméttárolók felújítására, tisztán tartására használhatják.

„A társulások elnökei, adminisztrátorai kötelesek minden évben beszámolni arról, hogy mire költötték a náluk maradó tíz százalékot. A beszámoló határideje március 15., jelenleg emlékeztetjük őket levélben is e kötelezettségükre. Ha nem költötték el az összeget, akkor bizonyítaniuk kell, hogy az erre a célra létrehozott számlán van a pénz. Az elmúlt években azt tapasztalatuk, hogy vannak olyan társulások, ahol nem veszik ezt komolyan, így idén szigorúbban fogjuk  ellenőrizni a pénz felhasználásának módját. Nagyon sok kérés van fedett parkolók építésére, de a városnak nincs lehetősége ezeknek eleget tenni. Éppen ezért, ha az érintett társulások nem tudják bizonyítani, hogy megvan a pénzük, vagy nem célszerűen költötték el, büntetésképp el fogjuk venni tőlük a fedett parkolókat, és máshol állítjuk fel azokat” – mondta a közterületekért felelős igazgató.

A fedett parkolóhelyek azért nagyon keresettek, mert így a lakóknak biztosítva van a saját állomásozójuk, és délután vagy este nem kell 20–30 percig szabad parkolót keresniük a tömbháznegyedekben. Az igazgató nem tudta pontosan megmondani, hogy egy fedett parkoló kialakítására mennyi pénzre van szükség, de a városháza 2018-as bejegyzése szerint 400 parkolóhely kialakítása 800 ezer lejbe került.

forrás:székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Kerülőút harmadszor!

zkadar

Narancssárga viharriasztás Maros megyében

Rákóczi Kinga

Közszállítás – Összekötjük a várost a szomszédos településekkel!

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben