fbpx
Megye

Bányai István: A nagy számok éve volt 2019

A nagy számok éve volt 2019, összegezte az elmúlt esztendőt Bányai István, a Marosvásárhely melletti Jedd község polgármestere.

Az előljáró elmondta, rengeteg pénzt levágtak a községtől, ugyanakkor a korábbi években tett erőfeszítéseknek köszönhetően rekordméretű beruházások zajlottak a községben.

Márciusban hozzákezdtek a szennyvízhálózat megépítésének a településen. Ez a község történetének legnagyobb beruházása, értéke meghaladja a 8.411.000 lejt. Ebből 18.470 méter csatornahálózatot, 3 pompaházat építenek meg, és ebből az összegből fedezik a 630 bekötést is. A munkálatok a terveknek megfelelően haladnak, és nagyjából egyharmad arányban készültek el – tette hozzá Bányai István polgármester.

Tavaly befejezték az óvoda építését is Jedden, lezárva így egy többéves projektet. A beruházásra uniós alapból került sor 350.000 euró értékben. Az új óvodába új bútorzatra, didaktikai felszereléseket, teljes konyhafelszerelést, audio–video felszerelést is vásároltak, az udvaron pedig játszóteret alakítottak ki több mint 60 ezer euró értékben. Tavasszal nyílt napot tartanak az új intézményben, amikor a szülőknek is bemutatják az óvodát, amely napközi rendszerben fog működni: a három csoport sorra válik hosszabbított programúvá.

forrás: közlemény/fotó: RMDSZ, Maros megyei szervezet facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Önkéntesnek jelentkeztek az egyetemisták

zkadar

Gyümölcsoltó családi nap Nyárádszentsimonban

Szász Cs. Emese

Hét közben is közlekednek a somostetői autóbuszjáratok

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben