fbpx
Életmód

Ellenőrzés alatt az elkobzott fák Maros megyében

Maros megyében 3300 köbméter, kísérő dokumentumok nélküli fát koboztak el 2019-ben, míg Hargita megyében 636 köbmétert. A fakitermelő cégeket, faanyagot szállító autókat tavaly egész évben ellenőrizték az illetékes megyei hatóságok.

A tavalyi év első 11 hónapjában a Maros megyei rendőrök 600 alkalommal ellenőrizték az erdészeti törvények betartását, és 300 bűnügyi eljárás elindítását kezdeményezték az előírások megszegése miatt. Mint Emanuela Fărcaș, a Maros megyei rendőrség sajtószóvivője elmondta, január–november között 3300 köbméter fát koboztak el és 1 millió lej értékű bírságot róttak ki. Decemberben is folytatták a helyszíni ellenőrzéseket, de a közúti ellenőrzések során is megállítottak olyan járműveket, amelyek fát szállítottak. Az ünnepek alatt a vasútállomások környékén is ellenőriztek, különösen odafigyelve a fenyőfák forgalmazására, szállítására. Mint a sajtszóvivő elmondta, az erdőőrséggel és az erdészeti hivatallal közösen vizsgálódtak, decemberben már 80 ilyen akciójuk volt.

Az elkobzott fa, a törvényes előírásoknak megfelelően a fa annál az erdészeti hivatalnál marad, amelynek a területén elkobozták. A maga során a hivatal fel kell ajánlja adományként a közhivataloknak, iskoláknak, öregotthonoknak, árvaházaknak, ha pedig nekik nincs szükségük rá, versenytárgyaláson eladhatja.

forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Marosvásárhely is nekifutott!

Rákóczi Kinga

Szolgálati lakásokat épít a Studium-Prospero Alapítvány Nyárádszeredában

Noémi

Amire a hivatal nem volt képes, megteszik a lakók!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben