fbpx
Közélet

Drágul a parkolási díj Marosvásárhelyen

Mától lép életbe az új szabályzat, és jó tudni, hogy milyen változásokra kell számítani. Marosvásárhelyen a helyi önkormányzat a szeptemberi soros ülésen módosította a parkolási szabályzatot, átadva ezt a közszolgáltatást a piacigazgatóságnak.

2019-ben a parkoló gépkocsik ellenőrzését és a büntetések kirovását a helyi rendőrség végezte, a bérleteket, parkolójegyeket pedig a városháza területrendezési igazgatósága tartotta kézben. A szeptemberi döntés értelmében 2020. január 1-jétől ezen feladatok mindegyikét a piacigazgatóság e célra kialakított osztálya fogja lebonyolítani.

Többféle parkolóbérletet lehet váltani, a lakók számára az éves bérlet ára 200 lej, és ezzel állomásozni lehet az ingatlan előtt vagy legtöbb 30 méteren belül a mellékutcákban (itt is vannak azonban kivételek).

Az is fontos változás, hogy míg eddig a 0. övezetbe 4 utca tartozott, ezután 14 lesz ide sorolva. Ezek a következők: Rózsák tere, Győzelem tér, Petőfi tér, Sáros utca, Forradalom utca (a volt Kossuth/Călăraşilor–Posta utca közötti szakasza), a Kossuth/Călăraşilor utca (Forradalom–Brăila utca közötti szakasza), Bartók Béla utca (Rózsák tere–Színház tér között), Horea utca (a Rózsák terétől a Nyomda utcai átjáróig), Tusnád utca (Rózsák tere–Iuliu Maniu között), Bolyai Farkas (Rózsák tere–Márton Áron utca közötti szakasz), Brăila utca, George Enescu, Városháza, Ifjúsági utca.

Marosvásárhelyen hétköznapokon 8–18 óra között kell parkolási díjat fizetni a kijelölt utcákban, 18 óra után, illetve szombat-vasárnap és hivatalos ünnepnapokon díjmentesen lehet állomásozni.

forrás_székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

A megye költségvetéséről szavaz a tanács

Rákóczi Kinga

Marosásárhelyt élhetővé kell tenni

Noémi

Női kosárlabda: a hármas szám bűvöletében

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben