fbpx
Közélet Kultúra Megye

Szövetségben 30 éve!

Szövetségben 30 éve – Megalakulásának évfordulóját ünnepelte szombaton a marosvásárhelyi Kultúrpalotában az RMDSZ Maros megyei szervezete

Az 1989 -es rendszerváltást követően már december 23-án összeűlt egy maréknyi ember annak érdékében, hogy megalakuljon a marosvásárhelyi és Maros megyei magyarság érdekképvisletét felvállaló szervezet.

Péter Ferenc, az RMDSZ, Maros megyei szervezet elnöke beszédében hangsúlyozta, hogy a szövetség feladata ma is ugyanaz, mint ami volt a megalakuláskor: azért kell dolgoznunk, hogy minden magyar ember itthon érezze magát a szülőföldjén, itt akarjon dolgozni, alkotni és családot alapítani. Kívánom, hogy következő harminc év erre adjon mindannyiunk számára lehetőségeket!

1989 decemberében súlyos áldozatok árán lezárult egy korszak, és egy új rendszer vette kezdetét Marosvásárhelyen is. December 23 -án egy csoport marosvásárhelyi magyar értelmiségi megalakította az RMDSZ-t, pontosabban az első olyan tömörülést, amely a magyarság reprezentatív szervezete kívánt lenni. A szervezet első megnevezése a Magyar Demokrata Szövetség volt. A kezdeményezők magját Lázok János, Béres András, Markó Béla és Gálfalvi György adták.

Most együtt emlékeztünk arra, honnan indultunk, de azokra az eredményekre is, amelyeket közösen értünk el. Ez az év egyben alkalmat ad arra, hogy a múltba nézés mellett előre is tekintsünk és megerősítsük választott értékeink melletti elkötelezettségünket – olvasható az RMDSZ, Maros megyei szervezet közösségi oldalán.

forrás_RMDSZ, Maros megyei szervezet facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Egyre több Maros megyei gazdálkodó csatlakozik a Paradicsom-programhoz

László Portik

Novák Levente lett az RMDSZ új Maros megyei szenátora

Szász Cs. Emese

Nagypénteki gondolatok Szénégető István plébánostól:

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben