fbpx
Közélet Megye

Ember próbáló időszak volt az RMDSZ Maros megyei szervezete számára ez az év

Ember próbáló idő volt a 2019-es esztendő az RMDSZ Maros megyei szervezete számára. Az egyik legnagyobb tehertétel a májusban lezajlott Európai Parlamenti választás volt, nyilatkozta Kovács Levente, a szervezet Maros megyei ügyvezető elnöke, aki egyben köszönetet is mond mindenkinek a választáson való részvételért és az RMDSZ támogatásáért.

2020 még az ideinél is nagyobb kihívások elé állítja az RMDSZ-t, hiszen jövő júniusban önkormányzati választások lesznek,  ezt követően pedig szinte azonnal elkezdődik az őszi parlamenti választásokra való felkészülése, tette hozzá Kovács Levente. Az önkormányzati választásokon egyértelmű célja a szövetségnek Marosvásárhely vezetésének visszaszerzése, a Maros megyei Tanács vezetésének megtartása, illetve a jelenlegi 38-ról tovább növelni a szövetség által vezetett települések számát, nyomatékosította az ügyvezető elnök. Erre komoly esély mutatkozik Marosvásárhelyen, de Szászrégenben is megpróbálják visszanyerni a polgármesteri széket, tette hozzá.

Az őszi parlamenti választásokra vonatkozóan Kovács Levente kifejtette, az RMDSZ elsődleges célja elérni az öt százalékos bejutási küszöböt. Ez nem lesz egyszerű feladat, mert az EP-választásokon is egyértelműen látszott, hogy a diaszpórában leadott szavazatoknak mekkora erejük van. Maros megye két szenátori és három képviselői mandátum eléréséért fog dolgozni, mondta el Kovács Levente, megyei ügyvezető elnök.

forrás, fotó | közlemény, RMDSZ, Maros megyei szervezet facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Városmenedzsere lett Marosvásárhelynek. Kacsó Sándor szerint sok munka és megfelelő stratégia kell a változásokhoz

Szász Cs. Emese

Alpolgármester maradna Marosvásárhelyen Makkai Gergely

Noémi

Hogyan tovább Marosvásárhely?

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben