fbpx
Megye Szociális

Egyre több marosvásárhelyi nyugdíjas fordul anyagi segítségért

Egyre több Marosvásárhelyi nyugdíjas fordul anyagi segítségért a Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztárához. Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztárához. A gyorskölcsönhöz folyamodok aránya idén 12 százalékkal nőtt a tavalyi évhez képest. Idén ősztől módosultak a kölcsönfelvétel szabályai, hitelt egy vagy két éves futamidőre lehet felvenni, évi 9-10 százalékos kamattal. A legkisebb igényelhető összeg 500 lej, a legnagyobb 19.000 lej, mondta el az Önsegélyező Pénztár főkönyvelője.

Ramona Mihaly hozzátette, a legtöbben kis összegű kölcsönt igényelnek. Mivel az önsegélyező pénztár nem banki feltételekkel működik, és bármilyen korú nyugdíjas személynek ad kölcsönt, nagyon sok az igénylő, csak decemberben 130 hitelszerződést kötöttek meg. Ebben az időszakban a legtöbben az ünnepi előkészületeket, vagy az unokáknak szánt ajándékokat fedezik ezekből az összegekből. A Nyugdíjasok Önsegélyező Pénztára több mint 100 éve működik Marosvásárhelyen. Tagjaiknak, az anyagi támogatáson túl, jogi tanácsadást és gyógyszertámogatást is nyújtanak, de hozzájárulnak az idősek fogászati kezeléséhez is. A pénztárnak jelenleg 9.000 tagja van.    

   forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Otthon is kitölthető az oltáshoz szükséges nyomtatvány

krakoczi

Adóvá alakul a szemétdíj

krakoczi

Nem minden iskolában függesztik fel a tevékenységet

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben