fbpx
Közélet Megye

Soós: másodrangú adófizetőknek tekintik a vásárhelyi magyarokat

Soós Zoltán Marosvásárhely polgármesterjelöltje közösségi oldalán hívja fel a marosvásárhelyiek figyelmét, hogy az ünnepek ideje alatt is másodrangú adófizetőknek tekintik a vásárhelyi magyarokat. A főtéren zajló, hakniszerű és kétes minőségű rendezvények kétnyelvűsége igencsak vitatható. Bár a 12 fellépő között, akiket azért fizet a város, hogy ünnepi hangulatot varázsoljanak, van 2 magyar előadó is.

Hozzátette: Ha közpénzből szerveznek adventi koncertsorozatot, akkor a lakossági arányokat figyelembe véve, azt hiszem jogosan várjuk el, hogy ugyanolyan mértékben legyenek román és magyar fellépők is. Ebben a jelenlegi formában a kétnyelvű lakosság között a törésvonalat a városvezetés csak erősíti. Ahhoz, hogy ezeken a rendezvényeken mindenki jól érezze magát, nem elég, hogy látszatként csak 1-2 magyar dal szóljon. Mindannyiunknak fontos egymás kultúrájának a megismerése. A magyar gyerekek ugyanazt érdemlik, mint a román gyerekek.

forrás, fotó | Soós Zoltán facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Tűzifából épül karácsonyfa a Virágóránál

krakoczi

Közel 10.000 személyt oltottak be a háziorvosok

krakoczi

Maros megye: vonat és autók gázoltak halálra medvéket, Szovátán emberre támadt a nagyvad

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben