fbpx
Megye

Ma életbe lépett az új vasúti menetrend

Ma életbe lépett az új vasúti menetrend, amely egy évig, azaz 2020. december 12-éig lesz érvényes – írja közleményében a Román Állami Vasúttársaság.

A dokumentum szerint a vasúti személyszállítást a piaci igényekhez igazítják a rendelkezésre álló források keretein belül. Az új, 2019-2020-as vasúti menetrend szerint naponta átlagosan 1.230 vonat fog közlekedni. A nemzetközi forgalom vonatkozásában új vonat indul, a Szatmárnémeti–Budapest–Bécs útvonalon és vissza. Ezenkívül a 2020-as nyári szezonban az 461/460 számú Interrégió szerelvényhez közvetlen kocsit kapcsolnak a Bukarest–Isztambul útvonalra és vissza. A Brassó és Budapest között közlekedő Hargita IC 366-os számot viselő szerelvény Romániában a Brassó–Csíkszereda–Gyergyószentmiklós–Déda–Dés–Kolozsvár–Nagyvárad útvonalon közlekedik, így a Déda–Marosvásárhely–Aranyosgyéres szakasz kimarad. Marosvásárhelyről a 11.33 órakor induló és Kolozsvárig közlekedő 1749-es számú InterRegio vonattal lehet csatlakozni a Hargitához, ennek párja pedig 19.20 órakor fut be Marosvásárhelyre.

December 21-étől január 5-éig, továbbá húsvétkor és június elejétől szeptember elejéig külön vasúti kocsit csatlakoztatnak a Hargita IC-hez a Marosvásárhelyről induló és oda érkező utasokkal, az év többi időszakában Kolozsváron átszállásra van szükség. Az új menetrendet a vasúttársaság honlapján vagy az infofer.ro oldalon lehet megtekinteni, de a megálló vonatok érkezési és indulási időpontjait kifüggesztik a települések vasútállomásain is.

forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Támogatásból épülne autópálya Marosvásárhely–Târgu Neamț között

Noémi

Megyei pénzekre pályázhatnak a civil szervezetek!

zkadar

Tűz a Darinában. A nyárádtői étterem konyhája gyúlt ki

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben