fbpx
Megye

Nehéz évet zárt az E.ON

Visszafogottan nyilatkozott a Székelyhonnak az E.ON földgázszolgáltató vállalat idei teljesítményéről Csulák Ferenc vezérigazgató-helyettes, aki szerint a változó rendeletek és a folyamatosan növekvő költségek miatt stresszes éve volt a gáz- és villamos energia szolgáltatásával foglalkozó cégnek.

Csulák Ferenc egyebek közt arról beszélt, hogy idén is többször változtattak a gázszolgáltatásra vonatkozó rendeleteken, és a kiszámíthatatlanság állandó stresszhelyzetet idézett elő. A vállalat költségei is folyamatosan nőttek, egyebek mellett a bérek miatt. Mint ismert, idén tavasszal nagyszabású figyelmeztető sztrájkot tartottak a vállalat alkalmazottai Marosvásárhelyen, fizetésemelést követelve. A vezérigazgató-helyettes szerint ideiglenesen sikerült mindkét fél számára kielégítő megoldást találni, de ez nem jelenti azt, hogy lezárt kérdésnek tekinthető a szakszervezetek követelése.

Csulák továbbá elmondta, noha megpróbálták az eddig megszokott ütemben cserélni a gázvezetékeket és bővíteni a rendszert, idén kevesebbet sikerült, mint az előző években. Míg 2018-ban az általuk lefedett területen 400 kilométernyi vezetéket cseréltek újra vagy építettek ki, idén százzal kevesebbet, ebből Maros megyében 60 kilométernyit. Hozzátette, egyre nagyobb a szolgáltatás iránti igény olyan települések részéről is, ahol eddig nem volt földgáz, ezeknek a kéréseknek igyekeznek megfelelni.

forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Van pénz, nincs páciens

krakoczi

Közösen kitakarítjuk! – a Maros Megyei Tanács is csatlakozik a Marosvásárhelyi Rádió takarítási akciójához

krakoczi

15 Maros megyei iskolában kizárólag online tanulnak

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben