fbpx
Életmód Megye Nagyvilág

Nincs elegendő influenza-elleni védőoltás ország szerte

Maros megyében sincs elegendő influenza-elleni védőoltás, ahogyan országos szinten sincs.

A megyében egyelőre nincs ok aggodalomra a megbetegedések számát illetően, mondta el a Maros megyei Közegészségügyi Igazgatóság szóvivője. Gabriel Uifălean hozzátette, eddig egyetlen influenzás esetet sem jegyeztek a megyében, tüdőgyulladásos- és legúti megbetegedést valamivel több, mint 5.700-at regisztráltak az elmúlt héten. Az Egészségügyi Minisztérium által kiutalt ingyenes védőoltások 95 százalékát már felhasználták, de a családorvosoktól további igénylések érkeztek, amelyeket továbbítottak a szaktárcának, részletezte a szüvivő. Egyelőre azonban semmilyen választ nem kaptak az újabb vakcina-mennyiség kiutalására vonatkozóan.  

A  Maros Megyei Közegészségügyi Igazgatóság sajtószóvivője szerint  17 500 influenza elleni védőoltás érkezett eddig Maros megyébe, amit a háziorvosok a krónikus betegeknek, időseknek, gyerekeknek és várandós nőknek ingyen adtak be. Ennek ellenére viszont sokkal több oltóanyagra lenne szükség, mivel a lakosság körében megnőtt az érdeklődés az influenza elleni védőoltások iránt. Idén az Egészségügyi Minisztérium 1 millió 500 ezer dózis vakcinát utalt ki országszerte, 200.000 adaggal többet, mint az elmúlt évben.

   forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Több mint 700 kilométer úthálózat karbantartásáról és javításáról gondoskodott idén a megye

Rákóczi Kinga

Kánikula kalauz – mit ajánlanak a szakemberek?

Rákóczi Kinga

Nem marad el az Alter-Native

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben