fbpx
Megye

Nincs elég iskolapszichológus Maros megyében

Nincs elég iskolapszichológus a megyében. A Maros Megyei Nevelési Tanácsadó Központ tájékoztatása szerint, szükség esetén a diákoknak csupán fele részesül szaktanácsadásban, ugyanis sok tanintézményben nincs iskolapszichológus.  

Így a tanulók egy része kénytelen vagy szakrendelőt felkeresni, vagy lemondanak arról, hogy tanácsadásban részesüljenek. A megyében összesen 63 iskolapszichológus dolgozik, holott ennek a kétszeresére lenne szükség. A vidéki iskolákból, ahol nagyobb szükség lenne szaktanácsadásra, szinte teljesen hiányoznak az iskolapszichológusok. Itt általában a tanárok igyekeznek segíteni a gyerekeknek.

A Maros Megyei Nevelési Tanácsadás és Erőforrás Központ aligazgatónője, Adriana Cerghedi elmondta, a diákok többsége az alkoholfogyasztás, a dohányzása, az iskolai visszaélések, erőszak vagy az egyik szülő hiánya okozta problémákkal fordulnak szakemberhez. Az iskolaigazgatók a Nevelési Tanácsadó Központtól igényelhetnek ugyan pszichológust, de ők sem tudnak rendszerese konzultálni a tanulókkal, mivel nagyon kevesen vannak. A Nevelési Tanácsadó Központ évente jelzi a Tanügyminisztériumnak a szakemberhiányt, az állások meghírdetéséről a tárca dönt.

forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Nem sokan élnek az előre hozott nyugdíjazással

Noémi

Jogosítványokat és forgalmi engedélyeket kibocsátó székhelyet hoznak létre Szászrégenben

krakoczi

Árvízveszélyre figyelmeztetnek a meteorológusok

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben