fbpx
Kultúra

Szász Csanád László a Fölszállott a páva döntőjében

A közönség kedvence volt a kilenc éves körtvélyfáji kisfiú, így a tévénézők szavazataival jutott a Fölszállott a páva döntőjébe Szász Csanád. A zsűri is elégedett volt a kisfiú gyergyói népdalcsokrával, és a huncut szemű körtvélyfáji kis énekessel.

Öt produkció jutott a Fölszállott a páva idei gyerekévadának első, péntek esti középdöntőjéből a döntőbe. A Duna Televízióban tehetségkutatójában a gyerekek ezúttal is négy kategóriában – énekes szólisták és énekegyüttesek; hangszeres szólisták és zenekarok; táncos szólisták és táncospárok; néptáncegyüttesek – mérhették össze a tudásukat. Karácsony előtt derül ki, kik lesznek a kategóriák legjobbjai és ki lesz 2019-ben a nézők kedvence.

Az első középdöntőben a táncos szólisták és táncospárok közül ifj. Mahovics Tamás (Békés), a táncegyüttesek közül a Debreceni Hajdú Táncegyüttes Utánpótlás Csoportja, az énekes szólisták és énekegyüttesek kategóriájában a Szejke Barka testvérpár (Hódmezővásárhely), a hangszeres szólisták és zenekarok közül pedig Hajdu-Németh László (Budapest) jutott a döntőbe.

A középdöntőben a szabadkártyák sorsáról már nem a zsűri, hanem a közönség dönt. A nézők a műsor ideje alatt szavazhattak kedvenc produkciójukra sms-ben és a Médiaklikk Plusz mobilapplikáción keresztül. Végül a szabadkártyával jutott a döntőbe a kilenc éves Szász Csanád László, aki Körtvélyfájáról érkezett a Duna Televízió műsorába.

Csanád gyergyói népdalcsokorral lépett fel a Fölszállott a páva színpadán, a Gyergyói-medence hőmérsékleteihez híven gyapjú harisnyában, mellényben, zenkében és kucsmában volt. A zsűritagok közül Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas népdalénekes, Prima Primissima és UNESCO-díjas előadóművész értékelte többek közt: véleménye szerint nagyon jól sikerült a produkció. Szépen kiállt, és közben a szeme egyfolytában huncutul csillogott. Kitűnően énekelt. Eredics Gábor Kossuth-díjas népzenész szerint is gyönyörű és tiszta volt az előadás. A zsűri végül az 50-ből 47 pontra értékelte a produkcióját.

Szász Csanád László így már biztosan ott lesz a Fölszállott a páva döntőjében, amikor majd szintén számít a nézők szavazataira.

Fotó: Váradi Levente

Ajánlott bejegyzések

Tudósok, kutatók és mérnökök munkái a Maros Megyei Könyvtárban

Noémi

Javában zajlik a Tündérkert forgatása, Bethlen Gábor szerepét Bokor Barna játssza

Szász Cs. Emese

Öröm volt az ünnep a Petőfi Műhelyben

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben