fbpx
Megye

Marosvásárhelyen kevés a szakképesítéssel rendelkező munkaerő

Marosvásárhelyen kevés a szakképesítéssel rendelkező munkaerő, így más városokból kell szakembereket hoznia a marosvásárhelyi vegyipari kombinátnak, nyilatkozta az Azomures vezérigazgatója.

Mihai Aniței tájékoztatása szerint jelenleg átlagosan 5 cég versenyzik egy szakképzett diákért, ezért arra kérték a Marosvásárhelyi Emil Palade Tudomány-, Technológiai, Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem vezetőségét, hogy végezzenek erre a jelenségre vonatkozó felmérést. A cégvezető szerint a diákok egyáltalán nem találják vonzónak a kémikus szakmát, viszont egy jól kidolgozott program révén mind az orvosi, mind az ipari ágazat nyerhet. Marosvásárhelyen jelenleg egyetlen szakiskola működik, ahol kémikusokat képeznek, ők általában a vegyipari kombinátnál helyezkednek el.

A mérnököket azonban más városokból kell idecsalogatni – nyilatkozta a cég sajtószóvivője, Ovidiu Maior. Az Azomures Vegyipari Kombinát Románia legnagyobb ilyen típusú vállalata, évente közel másfél millió tonna műtrágyát szállít a világ szinte minden tájára, több európai, ázsiai, afrikai, dél-amerikai és Egyesült Államokbeli országnak, illetve Kínának és Japánnak is.

forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Kiszélesítik a „szemetes utat”, figyelmeztetés a hulladékosoknak!

zkadar

A város bejáratainál állták útjukat a gazdáknak a rendfenntartók

Rákóczi Kinga

Közszállítás – Összekötjük a várost a szomszédos településekkel!

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben