fbpx
Megye

Új didaktikai laboratóriumokat adtak át a MOGYTTE -nek

Új didaktikai laboratóriumokat adtak át a Marosvásárhelyi „George Emil Palade” Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány és Technológiai Egyetemen. Mindkét labort itthoni vállalatok támogatásából rendezték be és szerelték fel modern eszközökkel.  

A mérnöki karon kialakított két labor használatával is jelezni szeretnék a romániai akadémiai, illetve gazdasági szférának, hogy még az egyetemen gondoskodni kell az új szakemberek képzéséről – nyilatkozta Leonard Azamfirei rektor. A két támogató egyike a marosvásárhelyi Azomures Vegyipari Kombinát, akikkel már hét éve tárgyalnak egy lehetséges együttműködésről.

Erre annál is inkább szükség van, mert napjainkban egy jól képzett, frissen végzett mérnökért legalább   5 vállalat verseng– mondta az Azomures vállalat ügyvezető igazgatja, Mihai Aniței. Az egyetem másik támogatója a Bosch vállalat, amellyel már egy ideje együttműködik a felsőoktatási intézmény– nyilatkozta a cég vezérigazgatója, Dirk Arnold. Ezúttal, a labornak köszönhetően a második félévtől az egyetem mérnöki és információtechnológiai karán választható tantárgyként fog szerepelni a Bosch Academy azaz a Bosch Akadémia elnevezésű tantárgy. A tanórákat a vállalat szakértői tartják, a vizsgát követően pedig a diákok oklevelet kapnak BOSCH-képzettségükről. 

forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

„Szárnyakat adnak” – ALAE kitüntetések

zkadar

Viharos széllökésekre figyelmeztetnek a szakemberek

Rákóczi Kinga

Füstöl, de nem mérgez

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben