fbpx
Életmód Megye

Urban mobility 2 – közvita Marosvásárhely fenntartható közlekedéséről

A Marosszéki Közösségi Alapítvány ismét közvitát szervez Marosvásárhely fenntartható közlekedéséről.

Az első sikeres közvita után, amelynek fő témája a parkolás, illetve a parkolóhelyek kialakítása volt, most itt az ideje, hogy beszéljünk a marosvásárhelyi forgalmi intézkedésekről, a gyalogos övezetekről és biciklizésről – olvasható Marosvásárhely közösségi oldalán.

A Critical Mass főszervezője, a Közösségi Alapítvány vezetője Gál Sándor szerint a Társadalmi Párbeszéd kapcsán arra is sor kerül a szerdai eseményen, hogy milyen megoldások merülhetnek fel annak érdekében, hogy Marosvásárhely közlekedése ne bénuljon le. Az tény, hogy a személygépkocsik száma növekvőben van, és hogyha nem teszünk bizonyos forgalmi intézkedéseket valamint nem tervezünk hosszútávon és fenntartható módon, akkor a forgalmi dugók száma is nőni fog és csak rosszabb lesz.

Mi lehet a megoldás és milyen kompromisszumokat vagyunk hajlandóak elfogadni ahhoz, hogy mindannyiunknak jobb legyen? – ha többet akarsz megtudni, esetleg vannak ötleteid, akkor ott a helyed!

Az Urban mobility 2: Autósforgalom csökkentés, sétáló utcák és alternatív közlekedési formák eseményére december 11-én, szerdán kerül sor, a Marosvásárhelyi Várban (Avram Iancu u. 2.) – Történeti és Régészeti Múzeum, emeletén.

Mobilitate urbană – Lindau – városi közlekedése

Soluțiile de mobilitate urbană sustenabilă cuprinzătoare implementate în orașul Lindau (Germania) sunt exemple de urmat.Lindau város követendő példát mutat az átfogó és fenntartható közlekedési megoldásaival.

Publicată de muresMobil pe Vineri, 6 decembrie 2019

Forrás, videó/ Marosvásárhely facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Makkai Gergely bíróságon kéri a leváltására vonatkozó tanácsi határozat érvénytelenítését

Noémi

A napokban nyitják meg a Marosvásárhelyt – Kolozsvárral összekötő autópálya utolsó szakaszát is

Rákóczi Kinga

Szigorúan büntetné az egészségügyi személyzettel szembeni erőszakot Azamfirei

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben