fbpx
Megye

Rezidensorvosi vizsga az ország hat egyetemi központjában

Felkészült a rezidensorvosi vizsgára az ország hat egyetemi központja, köztük Marosvásárhely is.

Az egészségügyi minisztérium december 8-án szervezi meg a vizsgát az orvosi, a fogorvosi és a gyógyszerészeti egyetemek hallgatóinak. Rezidensvizsgát a 6 legfontosabb egyetemi központban tartanak: Bukarestben, Kolozsváron, Krajován, Iasi-ban, Marosvásárhelyen és Temesváron. A vizsga időtartama 4 óra, ami alatt egy 200 kérdésből álló rácstesztet kell megoldani. A megmérettetésre több mint 8.800 orvosit, fogorvosit és gyógyszerészetit végzett fiatal iratkozott be a meghirdetett 4.710 helyre. Marosvásárhelyen 753-an iratkoztak be a vizsgára, közülük 540-en az orvosira, 135-en a fogorvosira és 78-an a gyógyszerészetire.

A mostani rezidensvizsgát élénk társadalmi vita előzte meg, hiszen az eredeti tervek szerint azt november 17-én kellett volna lebonyolítani, de mivel nem volt éppen kinevezett tanügyminisztere az országnak, akinek az aláírása szükséges a vizsga lebonyolításához, a tárca kénytelen volt december 8-ra halasztani a vizsgát.

A romániai orvostanhallgatók egyesületeit tömörítő szövetség japánsztrájkot hirdetett a rezidensvizsga időpontjával és metodológiájával kapcsolatos bizonytalanság és a meghirdetett helyek kis száma miatt. Több egyetemi városban is tüntettek a kialakult helyzet miatt.

forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

A marosvásárhelyi repülőtérről elkülönítésbe vonult több utas

krakoczi

Zárva maradnak a mozik

krakoczi

Kiskorú anyák tekintetében Maros megye az első

Karessz
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben