fbpx
Megye Nagyvilág

Megpályázott és elkezdett beruházások Maros megyében

Maros megyében zajlanak az Országos Helyi Fejlesztések Programja keretében megpályázott és elkezdett beruházások. 2017-ben a Maros Megyei Önkormányzat 56 millió 900 ezer lejt nyert 4 beruházási program megvalósítására. Ebből három nagyon forgalmas útszakasz, néhány a szomszédos megyékkel teremt összeköttetést. A munkálatok mindenhol elkezdődtek már.

Maros Megye Tanácselnöke, Péter Ferenc elmondta: A 4 projekt közül egyiket, a Bonyha-Kund-Szeben megye határa közötti utat már befejezték és átadták. A Szederjes-Erked – Hargita megyehatár közötti útszakaszon szeptemberben kezdték el a munkálatokat, 2020-ig kell elkészülni velük.

A Beresztelke-Vajdaszentivány-Marossárpatak közötti részen a munkálatok 40-50 százalékánál tartanak, tavasszal kell befejezni azokat. Elkezdtek dolgozni ugyanakkor a Marosludas-Nagysármás-Beszterce-Naszód megye határa közötti úton is. A tanács ugyanakkor több olyan korszerűsítési munkálatra is előkészítette a műszaki-gazdasági mutatókat, amelyeket a következő években kell megvalósítani. Ezek közül két nagyszabású munkálatot a 2021-2027-es uniós alapok lehívásával tervezik megvalósítani: a Nagyernye-Nyárádremete és a Marosvásárhely-Mezőbánd-Mezősályi-Nagysármás-Beszterce-Naszód megye határa közötti útszakaszok felújítását.

forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Soós: Marosvásárhely pénzügyeit a totális káosz uralja

Noémi

Kastély. Biznisz? 

krakoczi

Szlovákiában is majdnem megállt az élet (videóval)

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben