fbpx
Megye

Korcsolyapálya és Mikulás-busz Marosvásárhelyen

Az idei tél első marosvásárhelyi hóhullása is jelzi, hogy közelednek az ünnepek, nyitnak a karácsonyi vásárok, indul a Mikulás busz és felkapcsolják a díszkivilágítást is. Már az utolsó simításokat végzik a városi díszkivilágításon, a főtéri karácsonyfára szerelik fel a díszeket, hogy minden kész legyen december 5-re.

December 5-én, csütörtökön 18 órakor kapcsolják fel az ünnepi díszvilágítást. A főtéri karácsonyfához várnak mindenkit, hogy együtt ünnepeljék a téli ünnepek kezdetét. A helyszínen lesz a Mikulás is, aki édességeket osztogat majd a gyerekeknek. Bár, a városháza szerint idén nagyon szűkös az ünnepre szánt költségvetés, azért a Gașca Zurli együttes is eljön a csütörtöki ünnepségre és koncertet ad a főtéren.

Cosmin Blaga a városháza sajtószóvivője, a Székelyhonnak elmondta, idén nem a Ligetben, hanem a Színház téren és a várnál szerelték fel a mobil-korcsolyapályákat. A Színház téren levő 600 négyzetméteres, a várban levő pedig 800 négyzetméteres.

December 6-7-én, pénteken és szombaton újra Marosvásárhelyen, a Kultúrpalota előterében lehet találkozni Erdély néhány legeredetibb kézműves termelőivel.

forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Idén is felvonulnak a Székely Szabadság Napján

Rákóczi Kinga

Százezer résztvevőre számítanak a VIBE szervezői

Rákóczi Kinga

Az Azomures az ország legnyagyobb gázfogyasztója

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben