fbpx
Közélet Megye

Megalapozatlan Makkai Gergely beadványa

A közigazgatási bíróság megalapozatlannak ítélte Marosvásárhely leváltott alpolgármesterének, Makkai Gergelynek a beadványát, amelyben kérte a leváltásáról szóló tanácsi határozat semmissé nyilvánítását.

A bíróság honlapján megjelent információk szerint a döntés nem végleges. A helyi önkormányzati testület Peti Andrást bízta meg a jogi képviselettel. Amint arról beszámoltunk, októberben az önkormányzati képviselő-testület leváltotta az RMDSZ-es alpolgármestert, Makkai Gergelyt, mivel nem voltak elégedettek a tevékenységével és azzal, ahogyan a magyar lakosságot képviselte a városháza vezetőségében. A magyar alpolgármester leváltását az RMDSZ-es tanácsosok kezdeményezték.

Makkai Gergely korábban úgy fogalmazott, hogy a becsületét védi, azért fordult a bírósághoz. Mint mondta, a leváltásáról szóló határozattervezetben semmilyen konkrét mulasztást vagy tévedést nem említettek, semmivel nem indokolták meg, hogy miért váltották le.

forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Zsúfolásig telt állomásra futott be a zarándokvonat

krakoczi

„Szívünkben zarándokoljunk” – nem lesz tömeges rendezvény a csíksomlyói búcsú!

zkadar

Helyi adók befizetése 10%-os kedvezménnyel

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben