fbpx
Megye Technológia

December 4-én tesztelik Marosvásárhely légi vészjelző rendszerét

December 4-én, szerdán délelőtt 10 és 11 óra között tesztelik Marosvásárhely légi vészjelző rendszerét. Az említett időintervallumban egyidejűleg működésbe hozzák Marosvásárhely központi riasztórendszerét, valamint a település vállalkozásainak szirénáit és bevezetik az egyik akusztikus riasztási jelzést. Akusztikus riasztásnak számít a légiriadó előzetes, amely 3, egyenként 32 másodperces hangjelzés, 12 másodperces szünetekkel.

Ezt a lakosság előzetes tájékoztatására használják egy légitámadás bekövetkeztének lehetőségéről. A légiriadó 15, egyenként 4 másodperces hangjelzés, 4 másodperces szünetekkel. Ez egy légitámadás bekövetkeztének azonnali veszélyéről tájékoztatja a lakosságot. A katasztrófariadó 5, egyenként 16 másodperces hangjelzést jelent, 10 másodperces szünetekkel. Arról értesíti a lakosságot, hogy elkerülhetetlen természeti, technológiai vagy vagy biológiai katasztrófa következik.

A riadó befejezéséről 2 percig tartó folytonos, egyenlő hangerejű jelzés tájékoztat. A Vészhelyzeti felügyelőség havonta teszteli a települések riasztórendszereit, azaz minden hónap első szerdáján kell hasonló eseményre számítani.

forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Te, „szemét” szemét! A nyakunkon marad?

zkadar

Esti programok a Múzeumban

Rákóczi Kinga

Pedagógusok-szülők-tanulók versus rendszer Marosvásárhelyen

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben