fbpx
Kultúra Megye

Évzáró a dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyüttesnél

Fellépésekben, újonnan összeállított táncjátékokban gazdag évet zárhat a dicsőszentmártoni Kökényes Néptáncegyüttes. Amellyel nem csak a közönség, de a szakma elismerését is elnyerték. Folyamatosan jelen voltak és vannak Erdély rangosabb néptáncfesztiváljain. A művészi értékre, gyarapodásra és népnevelésre törekvő együttes kitartó munkájának köszönhetően nem csak Maros megye, de Erdély legjobb amatőr néptáncegyüttesei közé küzdötték fel magukat.

Fergeteges előadással zárta az évet a Kökényes Néptáncegyüttes Dicsőszentmártonban. Büszkék vagyunk rájuk, hiszen több mint 20 éve tevékenyek, és ez idő alatt Erdélyben és a határon túl is népszerűsítették táncainkat, hagyományiankat, jóhírét vitték Maros megyének, de ami ennél is fontosabb, hogy összefogják a helyi fiatalokat, és egy egész közösség épül köréjük – hangsúlyozta Péter Ferenc közösségi oldalán.

Mindezért köszönet Fodor Sándor József, az együttes vezetőjének, Varró Huba oktatónak, az együttestagok szüleinek és a támogatóknak, hogy évről évre időt és energiát nem sajnálva, elsőrendűvé vált a népi táncunk, zenénk megtartása és átadása a következő generációknak.

Forrás/fotók | Péter Ferenc facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Százon felüli új fertőzött a megyében

krakoczi

Búvárok keresik a Marosba ugrott férfit

krakoczi

Zárva maradnak a mozik

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben