fbpx
Közélet Megye

A politikusok támogatásukról biztosítják a katolikus iskolát

„Zavartalanul folytathatja működését a II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Teológiai Líceum. A táblabíróság mai döntése első fokú. Az érintettek fellebbeznek a döntés ellen. A diákok, oktatók és szülők továbbra is maguk mellett tudhatják az RMDSZ-t. Nem hátrálunk meg.”

Ezekkel a szavakkal vette tudomásul a Maros Megyei Tanács elnöke a katolikus iskolát ért újabb támadást. Az iskola igazgatóját a becsengetés pillanatában ábrázoló fotóval nyomatékosította.

Fotó: Henn Attila

https://www.facebook.com/peter.ferenc/photos/a.1411640709089514/2397156190537956/?type=3&theater

Kovács Levente, az RMDSZ megyei ügyvezető elnöke újabb arculcsapásként értékelte a történteket:

„Érvényes törvények alapján hozott döntést érvénytelenített alapfokon a táblabíróság. Logikus magyarázat nincs, értelmezhetetlen a döntés. Milyen jogállam az, ahol ugyanazzal a miniszteri rendelettel létrehozott ortodox iskola Temes megyében zavartalanul működik, míg Maros megyében a magyar katolikus iskolát másodjára is el akarnak lehetetleníteni?! „

tette fel a retorikai kérdést.

Soós Zoltán is közösségi oldalán reagált a történtekre. A marosvásárhelyiek polgármesterjelöltje olyan fényképet csatolt, amely az iskola első tanévnyitójakor készült. Azt emelte ki, hogy ez az ügy nem létezne, ha a polgármesteri hivatal helyénvaló módon kezelte volna az iskola megalapítását.

Néha úgy érzem, hogy nem csak ebben a városban, de 30 éve ebben az országban sem változik semmi. Ugyanott vagyunk, ahol 1990-ben voltunk. Ma a bíróság megsemmisítette a marosvásárhelyi Római Katolikus líceum miniszteri rendelettel való létrehozását. Ez azt mutatja, hogy mennyire nehezen tudnak ebben a városban a nacionalista beidegződéseken felülemelkedni. 

Ajánlott bejegyzések

Nyilatkozat kell az éjszakai lakhelyelhagyáshoz

Rákóczi Kinga

Szabadtéren szervezik meg a tanévnyitókat

Rákóczi Kinga

Szerződést bontanak a Maroskece – Aranyosgyéres autópályaszakasz kivitelezőjével

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben