fbpx
Megye

December ötödikén kapcsolják fel a díszkivilágítást Marosvásárhelyen

December elsején, advent első vasárnapján kapcsolják fel a díszkivilágítást más városokban, kivéve Marosvásárhelyen, ahol december ötödikéig kell erre várniuk a lakóknak. Az eltérő időpontok mellett az is változó, hogy az egyes önkormányzatok mennyit fordítottak a városok díszítésére: az összegek nullától 160 ezer lejig terjedő skálán mozognak.

A karácsonyfát azonban már minden önkormányzat beszerezte. Cosmin Blaga, a városháza szóvivője a Székelyhonnak elmondta, ők is szerették volna bővíteni az ünnepi díszkivilágítást, erre azonban végül nem volt lehetőség, mivel a képviselő-testület hónapok óta nem szavazta meg a beterjesztett költségvetés-kiegészítési tervezetet.

A karácsonyfa körül és a Színház téren karácsonyi vásár is nyílik, emellett pedig számos látványossággal várják az érdeklődőket a központban. A karácsonyfa fényeit ugyancsak december 5-én kapcsolják fel, illetve akkortól utazhatnak a városlakók a kivilágított Mikulásbusszal is.

Forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Május 15-ig igényelhetik a gazdák a területalapú támogatást

Karessz

Kigyulladt egy autó a Poklos patak partján

krakoczi

Több mint 4000 munkanélküli személy talált állást Maros Megyében

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben