fbpx
Közélet Nagyvilág

Az Európai Parlament november 27-én szavaz az új Bizottságról

Az Elnökök Értekezlete (David Sassoli parlamenti elnök és a képviselőcsoportok vezetői) lezárta a meghallgatások folyamatát. A Parlament november 27-én szavaz az új Bizottságról.

Az ülés után David Sassoli, a Parlament elnöke kijelentette: „Az Európai Parlament az elmúlt két hónap során eleget tett demokratikus feladatának, és alaposan megvizsgálta a javasolt biztosjelöltek teljesítményét. A meghallgatások aprólékosak és időnként nehezek voltak, azonban egyedülálló és nyilvános lehetőséget biztosítottak a képviselőknek, hogy meggyőződhessenek: a javasolt biztosjelöltek készen állnak a rájuk bízott feladat elvégzésére. Lezártuk a végső értékelést, és a jövő héten szavazunk a biztosok testületéről. A következő öt évben a bevándorlásra és a menekültkérdésre adandó hosszú távú választól kezdve az éghajlatváltozás elleni küzdelemben megszerzett vezető szerepünk megőrzéséig számos feladatunk lesz. Olyan Európai Bizottságra van tehát szükség, amely képes lépni az európaiaknak fontos ügyekben. A Parlament, amely közvetlen kapcsolatban áll az európai polgárokkal, ezentúl is vizsgálja a Bizottság munkáját, és biztosítja, hogy a testület teljesítse vállalásait”.

A biztosi testületről szóló parlamenti szavazás november 27-én délben lesz, azután, hogy Ursula von der Leyen megválasztott bizottsági elnök bemutatja a Bizottság tagjait és programját.

Forrás | népújság.ro

Ajánlott bejegyzések

🗳 Fontos információ a külföldön szavazóknak!

Noémi

Megtartotta utolsó ülését a régi összetételű Maros Megyei Tanács

Rákóczi Kinga

Spórlás: leépítések a Polgármesteri Hivatalnál

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben