fbpx
Közélet Megye

Alpolgármester maradna Marosvásárhelyen Makkai Gergely

Alpolgármester maradna Marosvásárhelyen Makkai Gergely, ezért bírósághoz fordult, írja a Székelyhon hírportál.

Makkai Gergely, Marosvásárhely leváltott alpolgármestere a közigazgatási bíróságon kérte a leváltásáról szóló tanácsi határozat semmissé nyilvánítását, és továbbra is bejár munkába. Az önkormányzati testület válaszlépésként saját jogi képviselőt jelölt ki Peti András személyében, mert nem bízik abban, hogy a polgármesteri hivatal jogi osztálya érdemben képviselné álláspontjukat a bíróságon.

Mint ismert, októberben a marosvásárhelyi önkormányzati képviselő-testület leváltotta az RMDSZ-es alpolgármestert, Makkai Gergelyt, mivel elégedetlen volt munkájával és azzal, ahogyan a magyarságot képviseli a városháza vezetőségében. Arról még nem született döntés, hogy lesz-e új magyar alpolgármester vagy sem.

A Székelyhonnak úgy fogalmazott, a leváltásáról szóló határozattervezetben semmilyen konkrét mulasztást vagy tévedést nem említettek, semmivel nem indokolták meg, hogy miért váltották le.

Forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Új bölcsőde épülhet Dicsőszentmártonban

Rákóczi Kinga

Eurotrans: új helyszínen zajlik az ügyintézés Marosvásárhelyen

Szász Cs. Emese

Árvízveszély a megyében

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben