fbpx
Megye

Meg kell védeni a Maros megyeieket a medvéktől

Marius Pascan Maros megyei szenátor nemrégiben dörgedelmesen nyilatkozott arról, hogy meg kell védni a Maros megyeieket a medvéktől, és meg kell akadályozni, hogy Brassó megyéből medvéket szállítsanak oda. A szenátor ezzel magyarázta, hogy napi szinten szó van a nagyvadak garázdálkodásáról, illetve hogy a közutakon gyakran ütnek el medvéket. Meggyőződése, hogy az új kormány megoldja a medvekérdést, mert megértette, hogy emberéleteket veszélyeztető probléma.

A medveköltöztetés kapcsán Papp Tamás, a Milvus Csoport vezetője a Székelyhonnak elmondta, neki is említették már ismerősei, hogy biztosan teherautókkal hozzák Maros megyébe a medvéket, azért van ennyi. A Milvus csoport biológusa, vadgazdája Domokos Csaba is elmondta, hogy ő személy szerint nincs meggyőződve arról, hogy jelenleg sokkal több kárt okoznak a medvék, mint 2016 előtt, amikor betiltották a kilövésüket. Mint kifejtette, az általa felügyelt Nyárád és Küküllő mentén a rezidens medvék mellett időnként lejönnek a hegyekből más medvék is, de nem lehet azt mondani, hogy szám szerint sokkal többen. Szerinte azért tűnik úgy, hogy több nagyvad van a lakott területek környékén, mert a közösségi médiában, de a hírportálokon, televízióban is állandóan mindenki erről beszél.

Mivel a földekről a terményt betakarították és egyre kevesebb ennivalójuk van, lassan, de biztosan el fognak vonulni, így előreláthatóan a következő hónapokban kevesebbet hallunk majd róluk.

Forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Ülésezett a Maros Megyei Tanács

Noémi

Lovat mentettek a tűzoltók

krakoczi

Nőtt a koronavírussal fertőzöttek száma

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben