fbpx
Közélet Nagyvilág

Iohannis: Ki fogja venni a részét egy új parlamenti többség kialakításából

„Most, eme győzelem után nagyon sok a munka, sok dolog vár javításra. Részt fogok vállalni egy új többség kialakításában, amelynek tagjai, a demokratikus pártok, a korszerűsités, európaiasodás útjára vezetik Romániát. És még egy dolgot megígérek: maximálisan részt fogok vállalni az ország érdekében folytatott munkából. A PSD jelentős veszteséget könyvelhet el, de realistáknak kell lennünk. Megnyertünk egy fontos csatát, de a háborút még nem. El kell mennünk szavazni a helyhatósági, a parlamenti választásokon is. Csak akkor tudjuk véghezvinni azt, amit ma a románok kértek tőlünk, amikor a PSD-t ellenzékbe küldtük” – fejtette ki Iohannis az exit poll felmérések eredményének ismertetését követően, amelyek szerint ő nyerte meg az államfő-választást.

Hozzátette, a „normális Romániában” nemcsak liberális, USR-PLUS-, PMP- és RMDSZ-szavazók, hanem PSD-szavazók is kell hogy legyenek. „Én nem a PSD-szavazókkal állok háborúban, hanem magával a PSD-vel, amely görcsösen ragaszkodik a hatalomhoz a megyékben, a helyi közösségekben.”

Forrás | agerpres.roAjánlott bejegyzések

Népszámlálás: Maros megyében él a legtöbb roma

Szász Cs. Emese

Idén is Soós Zoltánt támogatja a választáson a marosvásárhelyi RMDSZ

Rákóczi Kinga

Ma még tart az I. Húsvéti vásár – képriport

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben