fbpx
Megye Szociális

A marosvásárhelyi városháza elmaradásokkal fizeti a költségvetésben jóváhagyott támogatásokat

A szociális szolgáltatásokat nyújtó szervezetek képviselői azt állítják, hogy a városháza nem teljesítette az október végén tett ígéreteit, s nem utalja át a megszavazott támogatásokat. A városháza sajtóirodája szerint ők napirenden vannak a kifizetésekkel.

Marosvásárhelyen a szociális szolgáltatásokat nyújtó szervezetek, többek között a Caritas és a Diakónia, októberben egy akciócsoportot hozott létre, hogy közösen képviseletük legyen a helyi tanács, a város szociális igazgatósága és a városvezetés előtt.

A Székelyhonnak a Diakónia Alapítvány Maros megyei szervezetének vezetője, Ábrám Noémi elmondta – a támogatásokat az 1998-ból származó 34-es törvény alapján kapják, s abban az áll, hogy hónap utolsó napjáig kell utalni az arra a hónapra megszavazott támogatást, vagyis jelen esetben november 25-től november végig kellene utalni a novemberi összeget.

Azonban azt az ígéretet kapták, hogy minden hónap 15-éig megkapják az érvényben lévő hónapra szóló összegeket, s ezen ígéret alapján a városháza már adós az októberi és a novemberi összeggel is.

Forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

Forgalomelterelés a Kis-Küküllő mentén

krakoczi

Júniusig helyettesítik a leszerelt játszótéri eszközöket

krakoczi

Van pénz, nincs páciens

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben