fbpx
Kultúra Megye

Örmény kultúra napja Marosvásárhelyen

A Marosvásárhelyi Örmény Magyar Kulturális Egyesület hétvégi rendezvényének a célja, az örmény kultúra megismertetése és népszerűsítése. Amelyet évek óta rendszeresen megszerveznek Marosvásárhelyen, és ahol a történelem, a szokások, az irodalom és képzőművészet mellett idén az örmény zenével találkozhatnak az érdeklődők.

A Kultúrpalota kistermében Bodurián Ágota (Székelyudvarhelyről) a nagy örmény zeneszerző és adatgyűjtő, a 150 éve született Solomon Solomonian Komitasz életútját ismerteti szombat délelőtt 11 órától.

Ávéd Éva és Kálmán Attila Liszt Ferenc a Kárpátokon innen és túli hangversenykörútjáról tart előadást. Végül Bányai Réka a gyergyói örményekről értekezik.

Vasárnap 12 órakor a Bolyai téri unitárius egyház Dersi János termében a bukaresti örményországi nagykövetség jóvoltából Komitasz vardapet életét bemutató kiállítás nyílik, amelyet Csiky Csaba zeneszerző mutat be Ősz Domokos közreműködésével.

A kiállítás egy hétig látogatható. A belépés ingyenes, a szervezők mindenkit szeretettel várnak.

    Forrás | székelyhon.ro

Ajánlott bejegyzések

A háttérben dolgozók is aggódnak – mentő(s)interjú

zkadar

Életeket mentett egy agyhalott férfi

krakoczi

Soós Zoltán a polgármester – részleges eredmények

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben