fbpx
Megye Szociális

Nem törlesztette Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala a szociális szolgáltatásokat nyújtó civilek szervezetekkel szemben felhalmozott adósságát

Az előzetesen megkötött, írásban rögzített megállapodás ellenére sem törlesztette Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala a szociális szolgáltatásokat nyújtó civilek szervezetekkel szemben felhalmozott adósságát, tájékoztat ma kiadott közleményében a civil szervezetek akciócsoportja. 

A dokumentumban emlékeztetnek arra, hogy október 25-én alakult meg Marosvásárhelyen a szociális szolgáltatásokat nyújtó civilek akciócsoportja, pontosan azért, hogy a területen dolgozó 17 magánszolgáltatónak képviselete legyen a helyi tanács, a Polgármesteri Hivatal és a Szociális Igazgatósággal folytatott egyeztetéseken. Az akciócsoport létrejöttét az indokolta, hogy a Polgármesteri Hivatal hónapokra visszamenő adósságot halmozott fel a szociális szolgáltatókkal szemben, befolyásolva ezáltal, a szociális szolgáltatások sikeres működését a 443 kedvezményezett számára. Az október végi tárgyalások eredményeképp a Polgármesteri Hivatal alárendeltségébe tartozó Szociális Igazgatóság megígérte, hogy november 15-ig törleszti adósságát, de ez mai napig nem történt meg, tájékoztatnak a közleményben.

A korábban felhalmozódott adósság részeként az októberre és novemberre vonatkozó összegeket sem fizették ki, részletezik a dokumentumban. Ugyanakkor aggodalmuknak adnak hangot amiatt, hogy a súlyos fogyatékossággal élő személyek juttatásainak kifizetése is rendszerint 2-4 hetet késik. Szomorú és megalázó a juttatásra jogosult, több mint 750 súlyos fogyatékossággal élő ember számára ez a várakozás, akik hónapról hónapra lesik, hogy a Hivatal teljesíti-e a velük szemben fennálló fizetési kötelezettségeit vagy sem, zárják a közleményt az akciócsoport képviselői.   

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Az ünnep hangulatához igazodva fogadja a hívásokat a Telefonos Szeretetszolgálat

Rákóczi Kinga

Elektromos és elektronikai hulladékot gyűjtenek

Rákóczi Kinga

Újra Egymillió csillag akció

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben