fbpx
Megye

Főtanszék választás a MOGYTTE-n

Fotó | MOGYTTE/Facebook

Második szakaszába érkezett a Marosvásárhelyi Orvosi, Gyógyszerészeti, Tudomány- és Technológiai Egyetem új vezetőségének a megválasztása. Májusban szavaztak arról, hogy pályázattal jelölik ki az összevont felsőoktatási intézmény rektorát.

Szeptemberben az egyetem szenátusa elfogadta a választási szabályzatot és a választások lebonyolításának menetét. Novemberre tűzték ki a főtanszékek vezetőségének a megválasztását és a jelöltállítást a kari tanácsokba és az egyetem szenátusába.

Január 30-án dől el, hogy ki lesz a szenátus elnöke, március 9-én jelölik ki a rektort, aki a helyetteseiről dönt, majd a dékánokat választják meg, akik kijelölik helyetteseiket, és végül április 20-án az egyetem vezetőtanácsának a megalakulásával ér véget a választási folyamat.

Az angol kar önálló, az általános orvosi, gyógyszerészeti és fogorvosi kar esetében a román és magyar oktatók arányát figyelembe véve döntötték el, hogy hányan kerülhetnek a főtanszékek vezetőtanácsába. A román vezetőségi tagokra a román oktatók, a magyarokra a magyar oktatók szavazhatnak.

Forrás | népújság.ro

Ajánlott bejegyzések

Zajlanak a támogatási szerződések aláírásai Maros megyében

Noémi

Szigorúan büntetné az egészségügyi személyzettel szembeni erőszakot Azamfirei

Rákóczi Kinga

Maros megyét sem kerüli el a vihar

Rákóczi Kinga
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben