fbpx
Életmód Megye

Járóbeteg-rendelő kibővítése és felújítása Erdőszentgyörgyön

Fotó | Csibi Attila Zoltán facebook oldala

Finanszírozási szerződést írt alá Csibi Attila Zoltán, Erdőszentgyörgy polgármestere és Simion Cretu, a Központi Fejlesztési Régió igazgatójával Gyulafehérváron. A megkötött megállapodás értelmében több mint 7 millió lejből modernizálják és bővítik a járóbeteg-rendelőt az Erdőszentgyörgyi Városi Kórházban. A projekt teljes értékéből csupán 2% az önrész, ami a város kasszáját terheli.

A hétmillió lejes beruházás olyan előrelépést jelent, amely nemcsak az erdőszentgyörgyieknek, de a környékbeli községek lakóinak is javára szolgál. A projekt a belgyógyászati, a gyermekgyógyászati, az általános sebészeti és a szülész-nőgyógyászati szakrendelőket foglalja magába, amelyek utolsó generációs eszközökkel és gépekkel gazdagodnak.

A beruházás által a tetőszerkezetet újítják fel, a meglévő helyiségeket átszervezik a jobb kihasználás érdekében és emeletet is építenek. A tervek szerint az alsó szinten élelmiszer raktárak, konyha, öltözők és kazánház lesz, a földszinten várótermek, röntgen, orvosi laboratórium, orvosi rendelők, míg az emeleten szintén orvosi rendelők, öltözők, leletek feldolgozására alkalmas laboratóriumok lesznek berendezve.

Az új járóbeteg részleg az Erdőszentgyörgy körül lévő 7 község lakóit, körülbelül 30 ezer embert fog ellátni.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Tűzijáték és petárdák nélkül köszöntjük az újévet

Rákóczi Kinga

Október 21. – november 23-a között őszi nagytakarítás Marosvásárhelyen

Noémi

Zebrák, uhu bagoly és barátpapagájok: új állatok érkeztek a Marosvásárhelyi Állatkertbe

Szász Cs. Emese
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben