fbpx
Megye

Maros megyében csupán 11 iratcsomó esetében késik a nyugdíjak átszámítása

Maros megyében csupán 11 iratcsomó esetében késik a nyugdíjak átszámítása – nyilatkozta a Maros megyei Nyugdíjpénztár vezetője, Eugenia Neagoe.

Az intézmény elnöke figyelmeztetett, hogy gyorsabb ütemben is lehetne dolgozni, de akkor veszítenek a jogosultak. Vannak ugyanis olyan esetek, amikor az illető személy elmulasztja a kért dokumentumokkal kiegészíteni iratcsomóját, és amennyiben a gyors elbírálást választja a hivatal, a jogosult kérését elutasítják pont a hiányosságok miatt, tette hozzá Eugenia Neagoe. A Maros megyei Nyugdíjpénztár 5.200 kérést fogadott el, ezek közül jelenleg 11 iratcsomót nem bíráltak még el.

Ludovic Orban miniszterelnök ma azt nyilatkozta, hogy meneszteni fogja Ioan Petru Căprariut, az Országos Nyugdíjpénztár elnökét, amiért még mindig 45 ezer nyugdíj újraszámítása van késésben. Korábban a munkaügyi miniszter, Violeta Alexandru, felszólította a nyugdíjpénztár megyei vezetőit, hogy jövő hónap első hetéig oldják meg a nyugdíjátszámolások késésének kérdését. A tárcavezető emlékeztetett, hogy a nyugdíjátszámolási kérés elbírálásának törvényes határideje 45 nap.

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

Folytatják a tiltakozást az egészségbiztosító pénztár alkalmazottai

Rákóczi Kinga

Szelektív hulladékgyűjtéssel lehet kisebb a szemétdíj

Szász Cs. Emese

Ne dobja ki, adományozza az állatkertnek!

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben