fbpx
Kultúra Megye

A magyar állam támogatásával épült bölcsődét és óvodát adtak át Backamadarason

A helyi református egyház által adományozott telken Zakariás Attila Ybl Miklós-díjas építész tervei alapján készítették el az épületet. A Kárpát-medencei óvodafejlesztési program koordinálásáért is felelős miniszteri biztos, Grezsa István az avatóünnepségen elmondta, a Nyárád-menti településen tízfős bölcsődét és negyven gyermek befogadására alkalmas, kétcsoportos óvodaépületet avattak.

Az óvoda várhatóan januárban nyitja meg kapuit. Az intézmény egy nagyobb régió gyermekeit várja majd, hiszen a szomszédos településeken sincs bölcsődei szolgáltatás. A beruházás összértéke 320 millió forint, amelyet a magyar állam biztosított. A miniszteri biztos azt is elmondta, hogy Erdélyben 56 teljesen új óvoda épül a Kárpát-medencei óvodafejlesztési program keretében. Ezek közül eddig csak néhányat adtak át.

 „Száz évig panaszkodtunk, hogy fogy a népünk, fogy az erőnk, megfosztottak minket értékeinktől. Most a Kárpát-medencei magyarságra egységként gondolunk, és büszkén tervezzük a jövőnket. A magyar kormány minden Kárpát-medencében élő magyarnak és nem magyarnak a kezét nyújtja” – mondta Grezsa István, a magyar kormány Kárpát-medencei óvodafejlesztési programjának koordinálásáért felelős miniszteri biztos vasárnap délután Backamadarason a magyar kormányprogram keretében épült óvoda és bölcsőde átadóján.

Az új óvoda udvarán összegyűlteknek Kató Béla, az Erdélyi Református Egyházkerület püspöke az irigyek által betömött kutakról és azok megtisztításáról beszélt. Nagy-Vajda Levente helybéli református lelkész arról beszélt, hogy nagyon fontos a helyi közösség számára a most épült oktatási intézmény, ahol óvodai és bölcsődei csoport is helyet kap.

Szőcs Antal polgármester elmondta, az elmúlt húsz hónap alatt, amíg az új oktatási intézmény megépült, húsz házasság köttetett, és biztos benne, hogy az új óvodában minden kis szék gazdára fog találni.

Forrás | közlemény

Backamadaras!!!!! Óvoda és bölcsőde avató.

Publicată de Novák Csaba Zoltán pe Duminică, 17 noiembrie 2019

videó | Novák Csaba Zoltán facebook oldala

Ajánlott bejegyzések

Kitüntetések a Maros megyei sportélet előmozdításáért

Noémi

Igény lenne a fedett parkolók építésére, de nincs lehetőség ezeknek eleget tenni

Noémi

Előadás a kaukázusi háborúról

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben