fbpx
Életmód

Ingyenes oltás a humán papilóma vírus ellen

2020 januárjában kezdődik el az országos oltási kampány, amely keretében a 11-14 éves lányok, akiknek szülei 2017 és 2018 során erre vonatkozó igénylést nyújtottak be, ingyenesen megkapják a humán papillóma vírus elleni védőoltást a háziorvosi rendelőkben.

Nagyobb korú lányok is megkapják a vakcinát, ha a szülők az említett időszakban igényelték ezt. Az egészségügyi minisztérium mai közleménye értelmében véget ért a közbeszerzési eljárás, és az első 20 ezer dózist jövő héten elkezdik kiosztani a megyei közegészégügyi igazgatóságoknak. A minisztérium által a beszállítóval 4 évre megkötött keretszerződés értelmében összesen legtöbb 2.100.000 dózis vakcínára tart igényt a tárca, de a mennyiség a kereslettől függ. Az oltási kampány tulajdonképpeni elkezdése előtt a minisztérium felvilágosító kampányba kezd, tudatosítani akarja a lakosságban a HPV-vírus által képviselt veszélyt, illetve az oltás hasznosságát. Az orvosokat és gyógyszerészeket is felkészítik arra, hogy tisztán és érthetően adják át a lakosságnak az oltásra vonatkozó információkat. Az egészségügyi minisztérium felszólítást intéz a szülőkhöz, hogy kérjenek információkat a háziorvosoktól az oltással kapcsolatban.

Ajánlott bejegyzések

Az egyetemisták segítettek az ünnepi díszítésben

krakoczi

Méhnyakrákszűrés a plázában. Három napra a Shopping Citybe költözik a mozgó szűrőközpont

Szász Cs. Emese

Boldog biciklinapot Marosvásárhely, ahol egy lakosra 4,5 cm kerékpársáv jut!

zkadar
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben