fbpx
Megye

Anyamedve járt csütörtök reggel Erdőszentgyörgyön

Egy vállalkozó örökítette meg azt a pillanatot, amikor a nagyvad és kicsinyei tőle néhány méterre elhaladtak a 13A jelzésű országúton, a település alsó, Havadtő felőli kijáratánál.

Csibi Attila Zoltán polgármester értesülése szerint a medvék egy darabig a főúton haladtak, majd egy patakos résznél letértek a főútról és eltűntek. A vadak jelenléte szinte mindennapos a település környékén. A medvék megjelenésekor nem sokat lehet tenni: hívni kell a 112-es hívószámot, figyelmeztetni a lakosságot, figyelni az állat mozgását a csendőrség és a vadőrök megjelenéséig.

Az útobbi időben Nyárádszereda környékén is többször jelent meg medve, látták fényes nappal és este, sötétedés után átszaladni az úton, a Nyárád felé igyekezve. A vadállat egyre bennebb merészkedik az emberi környezetbe, a hétvégén Szovátán, Hármasfaluban, Gödemesterházán is feltűnt az utcákon, a megyében már két ember halálát okozta medvetámadás.

Az RMDSZ parlamenti képviselői kedden sürgősségi eljárást kértek a vadászati törvény mielőbbi szakbizottsági tárgyalására.

Forrás | Népújság

Ajánlott bejegyzések

Megjavítják a Teleki könyvtár tetőszerkezetét

krakoczi

Két óra leforgása alatt két tűzeset Marosvásárhelyen

krakoczi

Újabb sertéspestisgóc a megyében

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben