fbpx
Életmód Flekken Megye

Agrárakadémia 8. alkalommal

Fotó | MIET – Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács facebook oldala

A Maros megyei Ifjúsági Egyeztető Tanács (MIET) november 23-án, szombaton 10 órától a búzásbesenyői kultúrotthonban szervezi meg az Agrárakadémiát, amelyre a környékbeli gazdákat várják.

Péter Ferenc, Maros Megye Tanácsának, valamint a megyei RMDSZ elnökének, valamint Simon István, Kerelőszentpál község polgármesterének és Birtalan István, a MIET elnökének köszöntőjét követően Kozma Mónika, a Pro Economica Alapítvány ügyvezetője a székelyföldi gazdaságfejlesztési programokat ismerteti. Császár Károly szenátor a földtörvény alkalmazási nehézségeit vázolja fel. 11.45-től Beszéljünk róla! jelmondattal kerekasztal-beszélgetés lesz a vadkárok megtérítéséről és a mezőgazdasági támogatásokról. Részt vesznek: Császár Károly szenátor, Bordi-Kacsó Zsolt-Attila, a Maros megyei APIA aligazgatója, dr. Benke József, a Zetelaka és Társai Vadásztársulat igazgatója, moderátor: Birtalan István, a MIET elnöke.

Délután Varga István sajtkészítő a kistermelői értékesítésről, a brandépítésről osztja meg tapasztalatait, majd Călin Valter, a Küküllő menti Helyi Akciócsoport (GAL) elnöke pályázásra ösztönzi a gazdákat.

15 órakor a résztvevők ellátogatnak az UBM Feed Romania Kft. által működtetett kerelőszentpáli takarmánygyárhoz.

Az eseményen való részvétel ingyenes, előzetes regisztráció szükséges. Jelentkezni november 19-ig a 0771-432-730-as telefonszámon vagy a mietsajtoiroda@gmail.com e-mail címen lehet.ű

Forrás | közlemény

Ajánlott bejegyzések

15 Maros megyei iskolában kizárólag online tanulnak

krakoczi

Fiataloknak szánt lakásokat építenek Nyárádszeredában

Szász Cs. Emese

Marosvásárhelyen is vetítik a Seveled-et

krakoczi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben