fbpx
Életmód Megye

A marosvásárhelyi Kultúrpalota felújítás alatt

Fotó | Soós Zoltán facebook oldala

A Kultúrpalota homlokzatának, Tükörtermének, orgonájának felújítása uniós projekt révén valósulna meg, amelynek összértéke 6 és fél millió lej. A munkálatot a Romconstruct ploieşti-i cég nyerte el, de a munka szünetel.

Soós Zoltán múzeumigazgató és Fülöp Tímea igazgató a Népújságnak adott interjújában.

A Kultúrpalota hónapok óta felállványozva áll, a járókelők tapasztalhatják, hogy ennek ellenére nem dolgoznak rajta. Mi történik?

Az uniós finanszírozású felújítás során a Kultúrpalota tetőzetét, homlokzatát, a Tükörtermet és az orgonát újítják fel. Május óta a homlokzaton ott az állvány, de haladás majdnem semmi. Ennek oka a szakemberhiány. A tetőn haladtak, körülbelül a bádogcsere felénél tartanak, a cseréphez még nem értek el. A projektmenedzser látja át a Kultúrpalota felújításának menetét.

Az Alter-native fesztiválon a nézők arra lettek figyelmesek, hogy a Kultúrpalota nagytermének mennyezetén a színpadhoz közeli bal oldali lámpa mellett egy nagy folt van. Ezt jelezték is a szerkesztőségnek. Hogyan keletkezett ez a folt?

A nagyterem tetőszerkezetéhez még nem nyúltak hozzá a munkások, ez a beázás tíz éve történt. Akkor még a megyei tanácshoz tartozott a palota, azután vette át a múzeum. A beázást előidéző rést akkor kiküszöbölték. A nyáron is volt egy beázás, egy olyan részen, ahol még nem dolgoztak. A munkások azon a helyen járkáltak, megnyílt egy falc, s a víz beszivárgott. Ezt is megszüntették – magyarázta el Soós Zoltán, a Maros Megyei Múzeum igazgatója, aki arról is tájékoztatott, hogy jövő héten jelentik be a Kultúrpalota bővítésére vonatkozó szerződést.

A teljes interjú itt olvasható: https://nepujsag.ro/articles/all-a-munka?fbclid=IwAR26bw8n1av2nf1UUOG37qxcVt9ypcXaEZR4hKNLIjN009vCPeNhLjDaw74

Forrás | Népújság.ro

Ajánlott bejegyzések

Átadták Mezőpanitban a digitális eszközöket

Noémi

Gazdát cseréltek a meleg ruhák – megtelt a Szabadfogas

krakoczi

90 éve született Kulcsár Béla

Noémi
Betöltés....

Ez a weboldal sütik használatával javítja az Ön élményét. Feltételezzük, hogy ezzel rendben van, de kérésre leiratkozhat. Elfogadás Bővebben